Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Μακρόν, σαν να λέμε ο Στουρνάρας της Γαλλίας - Δείτε με ποιών τις «πλάτες» βγήκε πρόεδρος

Είναι γεγονός ότι το φαινόμενο Μακρόν μόνο φαινόμενο δεν είναι όπως το παρουσιάζουν τα ΜΜΕ. Ο ίδιος, ήταν στην δούλεψη της τράπεζας Ρότσιλντ για μερικά χρόνια πριν πάρει την μεγάλη απόφαση να κατέβει στις εκλογές ως «ανεξάρτητος» υποψήφιος και να κερδίσει εν τέλει την μάχη ενάντια στην Μαρίν Λεπέν.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό. Ο κεντρώος υποψήφιος είχε και άλλων την στήριξη και τις «πλάτες» και αυτό αποδεικνύεται από τις συγχαρητήριες δηλώσεις που έγιναν λίγο μετά την χθεσινή νίκη του. Ειδικότερα, ο «μεγάλος» ραβίνος του Παρισιού  Χαΐμ Κορσιά, «εκφράζει την ικανοποίησή του για τον θρίαμβο των δημοκρατικών αξιών και χαιρετίζει τους Γάλλους που κινητοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό προκειμένου να υψώσουν φράγμα στην άκρα δεξιά», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του προς το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Δεδομένου ωστόσο ότι πολλές ψήφοι κατευθύνθηκαν προς την υποψήφια του Εθνικού Μετώπου, οι πολιτικοί πρέπειν να λάβουν υπόψη, με σοβαρότητα, την κραυγή απελπισίας και θυμού των εκλογέων» ενόψει των βουλευτικών εκλογών, τόνισε ο ίδιος.
Επιπλεόν, ο νέος Γάλλος πρόεδρος δέχθηκε τα συγχαρητήρια από το Μεγάλο Τέμενος του Παρισιού, το οποίο χαιρέτισε από την πλευρά του την «έξοχη εκλογή» του Μακρόν και «την εθνική ορμή που τον ψήφισε».
Οι μουσουλμάνοι βλέπουν στο αποτέλεσμα των εκλογών το «μήνυμα μιας Γαλλίας συμφιλιωμένης με όλες τις πνευματικές και θρησκευτικές συνιστώσες της προκειμένου να ανταποκριθεί με ενότητα στις απειλές της διαίρεσης που βαραίνουν πάνω στο έθνος».
Είναι επίσης ένα σαφές μήνυμα ελπίδας για τους Γάλλους μουσουλμάνους, «ότι μπορούμε να ζούμε μαζί ενωμένοι γύρω από τις δημοκρατικές, ανθρωπιστικές, πατριωτικές και λαϊκές αξίες», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Βλέπουμε δηλαδή ποιοι και γιατί ψήφισαν Μακρόν και δεν θέλει και πολύ σκέψη να προβλέψουμε το μέλλον της Γαλλίας…
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: