Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Ανακάμπτουμε !! Κάθε χρόνο και μνημόνιο - Η κρυφή γοητεία του να υπογράφεις μνημόνια!

 Η κρυφή γοητεία  του να υπογράφεις μνημόνια!  - Media
«Δυο-δυο, τα μνημόνια δυο-δυο…» υπογράφει με χαρακτηριστική άνεση η η αριστεροδέξια κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Ενέδωσαν τελικά στην γοητεία της υπογραφής των μνημονίων (που για τους προηγούμενους σήμαινε απώλεια της εξουσίας ενώ για τους αριστερούς διαχειριστές σηματοδοτεί την παραμονή τους σ’ αυτήν…) αντί της τσαπατσουλιάς τού να τα σκίζεις και να κάνεις σκουπίδια…  Γι’ αυτό τα καθάρισαν όλα, σαν καλές παστρικές νοικοκυρούλες. Ξεπούλησαν όλη την δημόσια περιουσία -για την ακρίβεια την χάρισαν σε μιαν ένδειξη ανωτερότητας προς τους φιλοχρήματους δανειστές. 
Τώρα θα στραφούν στην αριστερή ανάπτυξη δίχως χρήματα, στην εργασία δίχως αμοιβή, στη ζωή δίχως αντίκρισμα. Έλυσαν και τα ζητήματα που χρόνιζαν (της διαπλοκής, του ποδοσφαίρου, της ανάθεσης έργων, των ΜΜΕ). Τώρα θα φροντίσουν και την παιδεία καταργώντας την. Ολοζώντανο παράδειγμα οι ίδιοι, οι δίχως στοιχειώδεις γνώσεις… Πόσο καλά τα κατάφεραν, πόσο αποτελεσματικοί αποδείχτηκαν στο χειρισμό - ιδιαίτερα των «σκληρών» διαπραγματεύσεων! 
Μετά τα δυο περήφανα και γεμάτα αξιοπρέπεια αριστερά μνημόνια (όπου τα ξεφορτωθήκαμε όλα και δεν πήραμε τίποτα για να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας και να μην μας ζητάνε στο μέλλον…), η ζωή μας και η προοπτική αυτού του τόπου μπαίνει σε μια νέα ιστορική τροχιά. Η επιτυχία είναι μεγάλη και ξεπερνά και το πρότυπο της διακυβέρνησης που είναι το μοντέλο της Βενεζουέλας. Ο αγώνας, μέρα με τη μέρα δικαιώνεται.
Αποκτήσαμε μια νέα τύπου αξιοπρέπεια των αιφνίδιων βοηθημάτων από τα αριστερά πλεονάσματα. Θα νιώσουμε την χαρά του χαρτζιλικιού, του συσσιτίου, της πρόνοιας, των φιλάνθρωπων βοηθημάτων της κυβέρνησης. Αντί να σκίζουμε και να μετράμε μνημόνια με κίνδυνο να κάνουμε λάθος στο μέτρημα και να εκτεθούμε, θα έχουμε ένα διαρκές που θα το χειρίζονται εσαεί οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με την εξειδίκευση που έχουν στην διευθέτηση μνημονίων. Ούτε απεχθή και επονείδιστα χρέη, ούτε γερμανικές αποζημιώσεις, ούτε μονομερής διαγραφή. Τίποτα. Αυτά είναι παρωχημένες πολιτικές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: