Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.
1)Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΚ ΝΕΟΥ ΕΧΕΙ "ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΕΙ' ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗ NAVTEX ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΥ ΠΛΟΙΟΥ BARBAROS ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ.


2)Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 6 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΗΚΕ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟ 5 ΗΜΕΡΩΝ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΑΝΑΛΥΤΗ ΤΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΕΑΣ ΑΤΕΣ.. ΔΕΝ ΔΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΠΟΥΣΑ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΥΧΑΙΑ...

3)ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 6 ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΥΤΕΡΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΡΑΤΗ. ΣΤΟ 6 ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ Η ΓΑΛΛΙΚΗ TOTAL KAI H IΙΤΑΛΙΚΗ ΕΝΙ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ 2-3-8-9 ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ.

4)ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 6 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ. ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΜΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΟΖ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ, ΕΝΩ ΟΥΔΕΤΕΡΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΓΕΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ
(ΔΕΝ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ...)
5)ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΟΤΙ ΟΛΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ. ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ....ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑ.
6)ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΡΕΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΡΙΑΝΟΙ.ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ....
7)Η ΕΕ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ;Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ-ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ. ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ Ή ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ;Ή ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ-ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΛΠ ΓΙΑΡΑ ΠΕΡΑ ΧΡΟΝΙΚΑ.
8)ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ. ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ.. ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΧΕΙ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΕΚΕΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ;
9)ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΚΤΕΝΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΣΥΡΡΑΞΗΣ ΣΕ ΝΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ(ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ), ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝΗΣΥΧΟΣ....ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ...(ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΩ ΕΔΩ ΔΗΜΟΣΙΑ).
10)Η ΚΙΝΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΙΑΝΟΥΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ 10 ΚΑΙ 12 ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ. ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ Η EXXΟN MOBIL ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΕ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ-ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΛΠ. Η ΚΑΤΑΡΙΑΝΗ QPI ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΕ ΥΓΡΟΠΟΙΗΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ.
ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: