Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ: Ο Ερντογάν τώρα δίνει εξετάσεις για Παγκόσμιος Ηγέτης (video)

mmm
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Σάββας Καλεντερίδης, ανέλυσε τον ρόλο της Τουρκίας στην κρίση του Κατάρ.
Ο κ. Καλεντερίδης αναφέρθηκε στις αιτίες της κρίσης, εντοπίζοντας τις στη στήριξη του Κατάρ στη Μουσουλμανική Αδελφότητα και την άρνησή του να συμπαραταχθεί σε μέτωπο εναντίον του Ιραν.

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, ο Σάββας Καλέντερίδης ανέφερε πως δεν συντάσσεται με τις ΗΠΑ ως προς τον αποκλεισμό του Κατάρ για δύο λόγους. Αφ’ ενός οι σχέσεις του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και αφ’ ετέρου τα τεράστια ποσά που έχει εξασφαλίσει η Τουρκία από το Κατάρ.
Σύμφωνα με τον κ. Καλεντερίδη, τα δύο τελευταία χρόνια εισέρρευσαν στην Τουρκία 19 δις. δολάρια σε επενδύσεις από το Κατάρ στην Τουρκία και περίπου 10 δις. δολάρια δόθηκαν από την αραβική χώρα σε τουρκικές εταιρείες για την κατασκευή του μετρό της Ντόχα αλλά και για τα έργα του Μουντιάλ.
Μάλιστα ο κ. Καλεντερίδης αναφέρει πως «Ίσως είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία δίνει εξετάσεις για να περάσει ως μια μεγάλη δύναμη στο Παγκόσμιο πολιτικό σύστημα. Υπάρχουν δυο λόγοι που το κάνει αυτό.  Ο ένας ότι το ΑΚΡ είναι στην ουσία αδελφό κόμμα με την μουσουλμανική αδελφότητα και ο δεύτερος είναι τα τεράστια ποσά που έχει εξασφαλίσει η Τουρκία και ο ίδιος ο Ερντογάν από το Καταρ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: