Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Σάββατο, 16 Μαΐου 2020

Ι.Μάζης: Ο ρόλος των τουρκικών Μ.Κ.Ο, τα νησιά και το Ε.Δ.Α.Δ (βίντεο)

Ι.Μάζης: Ο ρόλος των τουρκικών Μ.Κ.Ο, τα νησιά και το Ε.Δ.Α.Δ (βίντεο)
Ο Ιωάννης Μάζης, καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιον Αθηνών, μίλησε στο ράδιο 98.4 για τις «όχι τυχαίες» κινήσεις των τουρκικών Μ.Κ.Ο, για τον ρόλο του Ε.Δ.Α.Δ, αλλά και για την πρόταση της Τουρκίας για οριοθέτηση ΑΟΖ με το Ισραήλ. 

Ο Ιωάννης Μάζης, μιλώντας στο ράδιο 98.4 χαρακτήρισε όχι τυχαίες τις κινήσεις Τουρκικών Μ.Κ.Ο.  για διεθνείς προσφυγές όπως λένε κατά την Ελλάδας, ως «καταχτητή» της Κρήτης και 12 νησιών του Αιγαίου, τα οποία χαρακτηρίζουν Τουρκικά, με εμπλοκή στην επιχειρηματολογία ιδίως για την  Κρήτη και του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων «Ανατολού».
Μάλιστα ο ίδιος το συνέδεσε με τις καταγγελίες έρευνας Πολωνού νομικού στις Βρυξέλλες , με τον ύποπτο ρόλο δικαστών, όπως είπε του Ε.Δ.Α.Δ., ως ελεγχόμενοι από τις απόψεις με φιλο-Τουρκικό προσανατολισμό του Ιδρύματος Σόρος.
Ανέλυσε γιατί η Τουρκία επαναλαμβάνει την υπερφίαλη πρόταση της για οριοθέτηση ΑΟΖ με το Ισραήλ, ποντάροντας σε τυχόν ενδοκυβερνητική διάσταση στον εθνικό συνασπισμό συνεργασίας , όταν μετά από 18 μήνες ο Νετανιάχου θα αφήσει την Προεδρία στον Γκάντς, ενώ επέμεινε ότι βασικό δόγμα αποτροπής είναι εκτός από τα λόγια περί εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου, η Ελλάδα να κάνει και πράξεις προς αυτό, όπως η ΑΟΖ και η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: