Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020

Οι Γερμανοί των ΜΚΟ κάρφωναν στην Τουρκία τις θέσεις του Ελληνικού Στόλου (;)

 

Για να αποκαλυφθεί ποίες δυνάμεις εχρηματοδοτούσαν κατασκόπους δίδοντας στην Τουρκία στίγματα του Ελληνικού Στόλου

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ, ότι τέσσερεις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Λέσβο και έφεραν παρανόμως στην Ελλάδα χιλιάδες μετανάστες, εμπλέκονται και σε υποθέσεις κατασκοπίας, έχει ανοίξει τον «ασκό του Αιόλου» για την ύποπτη δράση τους στα ελληνικά νησιά.
Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον αρμόδιο υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου να διαλευκανθεί το συντομώτερο δυνατόν η άκρως σοβαρή αυτή υπόθεσις, καθώς τα μέλη των ΜΚΟ δεν στόχευαν μόνο στην «διάσωση» των μεταναστών με το αζημίωτο φυσικά, αλλά εν μέσω της πιο σοβαρής κρίσεως των τελευταίων ετών με την Τουρκία ήσαν τα «αυτιά» και τα «μάτια» των Τούρκων στο Αιγαίο. Παραλλήλως με την ανάκριση των 33 συλληφθέντων –οι περισσότεροι εκ των οποίων Ευρωπαίοι πολίτες, έχουν αρχίσει σαρωτικοί οικονομικοί έλεγχοι στα βιβλία 50 ΜΚΟ (!) που διαχειρίζονται εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που δεν προέρχονται μόνο από την ΕΕ και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Το έργο έχει αναλάβει η Οικονομική Αστυνομία και η Αρχή Διαφανείας.
Η Κυβέρνησις προκειμένου να ξετυλίξει το κουβάρι της κατασκοπευτικής δράσεως των εν λόγω οργανώσεων στην Ελλάδα, αναζητεί τις πηγές χρηματοδοτήσεώς τους. Ποια πρόσωπα και ποιοί διεθνείς οργανισμοί φέρνουν στην Ελλάδα μετανάστες από την Τουρκία, παρακάμπτοντας την νόμιμη οδό. Ποιοί πληρώνουν τους εκατοντάδες εργαζομένους να αλωνίζουν την θαλασσία περιοχή μεταξύ των ελληνικών και τουρκικών παραλιών και να δίδουν σε Τούρκους δουλεμπόρους άκρως απόρρητα στοιχεία για την διάταξη του ελληνικού στόλου και των σκαφών του Λιμενικού στο Αιγαίο.
Οι έρευνες επικεντρώνονται και στην ταυτότητα των δραστών, καθώς μόνο τυχαίο δεν είναι ότι οι περισσότεροι συλληφθέντες είναι Γερμανοί. Οι κατάσκοποι που αντιμετωπίζουν σωρεία αδικημάτων εις βαθμό κακουργήματος, ειδοποιούσαν τους Τούρκους λαθρεμπόρους και με την σειρά τους το τουρκικό Λιμενικό ποια διαδρομή να ακολουθήσουν. Με πρόσχημα την ανθρωπιστική δράση παρείχαν, μέσω κλειστών ομάδων και ειδικών εφαρμογών στο διαδίκτυο, άκρως εμπιστευτικές πληροφορίες για την διαδρομή που έπρεπε να χαράξουν οι δουλέμποροι, τις συντεταγμένες των ελληνικών πλοίων, σε ποιες ακτές να καταπλεύσουν, μέχρι και στοιχεία για την κατάσταση στην Μόρια! Από τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΕΥΠ προέκυψε ότι οι ΜΚΟ έκαναν εκτεταμένη χρήση συγκεκριμένης τηλεφωνικής εφαρμογής, που σχετίζεται με ενεργοποίηση επιχειρήσεων διασώσεων, με στόχο να δυσχεράνουν το έργο της Ελληνικής Ακτοφυλακής και να δώσουν προβάδισμα χρόνου στα τουρκικά σκάφη να εισέλθουν στα ελληνικά ύδατα! Βάσει της ελληνικής νομοθεσίας, οι ΜΚΟ δεν μπορούν καν να εμπλακούν σε κανένα στάδιο των επιχειρήσεων διασώσεων μεταναστών. Όμως, βάσει των έως τώρα στοιχείων, το παράνομο κύκλωμα των ΜΚΟ έχει εμπλακεί σε τουλάχιστον 30 περιπτώσεις διακινήσεως και έχουν μεταφέρει στην Ελλάδα περισσοτέρους των 2.000 μεταναστών. Η οδηγία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν σαφής. Να βρεθούν ποιες χώρες στηρίζουν οικονομικώς, μέσω παρανόμων καναλιών, τις ΜΚΟ, ποια πρόσωπα χρηματοδοτούν την παράνομη μεταφορά των μεταναστών και να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη όλοι εκείνοι που ευθύνονται για την αποστολή των στιγμάτων του ελληνικού στόλου στις τουρκικές Αρχές.
Ο κ. Οικονόμου απηύθυνε μήνυμα προς ΜΚΟ και ξένα δίκτυα, ότι η ανεξέλεγκτος και παράνομος δράσις τους εν Ελλάδι φθάνει στο τέλος της και θα «ξεσκονισθούν» όσες ευρίσκονται «εκτός πλαισίου νομιμότητας». Υπεγράμμισε ότι «τα σύνορα της Ελλάδας θωρακίζονται έναντι εγχειρημάτων κατασκοπίας και επιβουλής της εθνικής ασφάλειας». Όπως είπε, από τις παρακολουθήσεις των συνομιλιών, οι συλληφθέντες έδιδαν το σύνθημα σε δουλεμπόρους και μετανάστες για το πότε περνούσαν οι βάρκες σε ελληνικά θαλάσσια ύδατα ώστε να ζητήσουν βοήθεια μέσω του 112. Κατέστησε σαφές ότι η Κυβέρνησις έχει θέσει τα όρια της νομιμότητος αλλά «και το πλαίσιο της εθνικής ασφάλειας μέσα στο οποίο όφειλαν να κινηθούν οι ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, εγχώριες και διεθνείς». Υπήρξαν ΜΚΟ που σεβάστηκαν τις προδιαγραφές λειτουργίας, αλλά υπήρξαν άλλες που συνέχισαν την παράνομη δράση τους.
«Με την τελευταία επιχείρηση που συνεργάστηκαν οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας, το μήνυμα είναι σαφές: Τα σύνορα της Ελλάδος τόσο στον Έβρο όσο και στο αρχιπέλαγος του Αιγαίου θωρακίζονται έναντι εγχειρημάτων κατασκοπίας και επιβουλής της εθνικής ασφάλειας από ΜΚΟ και ξένα δίκτυα Υπηρεσιών που “εργαλειοποιούν” το μεταναστευτικό. Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν και οι έλεγχοι (οικονομικοί και άλλοι) στις εκτός πλαισίου νομιμότητας ΜΚΟ θα κλιμακωθούν» είπε ο κ. Οικονόμου. Ο οικονομικός έλεγχος ωστόσο είναι αρκετά δύσκολος, αφού πολλές ΜΚΟ δεν έχουν ούτε καν ελληνικό ΑΦΜ και διαχειρίζονται κεφάλαια που χάνονται μέσω τραπεζικών λογαριασμών διαφόρων χωρών.
Πηγή: estianews.gr προσπελάστηκε esxatianasxesi

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: