Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2020

“Ο σκληροπυρηνικός ελληνικός ενδοτισμός και ο χάρτης Μπάϊντεν”! Ο Γιώργος Ρωμανός αναλύει


Το “πίστευε και μη ερεύνα” είναι απ΄ ότι φαίνεται πολύ βολικό για όσους αυτή τη περίοδο έχουν κληθεί να διαχειριστούν τα ελληνοτουρκικά. Ακούμε και διαβάζουμε για “συζητήσεις”, “διάλογο”, “συμφωνίες”, “μηχανισμούς αποσυμπίεσης” . Όλες οι πληροφορίες γίνονται γνωστές από την τουρκική πλευρά και απλά επιβεβαιώνονται από την ελληνική κυβέρνηση. Συμβαίνει διαρκώς τους τελευταίους μήνες.

Στο Militaire.gr μιλά ένας άνθρωπος που αγαπά την ιστορία και την έρευνα.

Ο Γιώργος Ρωμανός,συγγραφέας ιστορικός-ερευνητής, μιλά για όσα συμβαίνουν και όσα θα συμβούν στα ελληνοτουρκικά. “Η μεγάλη εικόνα που υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια της χώρας μας ξεκινά από το ότι ο κ. Ερντογάν έχει μπει επικεφαλής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε όλο τον κόσμο και την εκπροσωπεί.”, λέει ο κ.Ρωμανός και εξηγεί γιατί οι ΗΠΑ στηρίζουν τον Ερντογάν:

“Το γιατί οι ΗΠΑ στηρίζουν και σήμερα τον Ερντογανισμό, τον Παντουρκισμό και την «Γαλάζια πατρίδα», εκτός του ότι ξεκάθαρα θέλουν την Τουρκία στην επιρροή τους, αποδεικνύεται και από τον διαβόητο ενεργειακό χάρτη Biden” όταν ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Όμως τον χάρτη αυτόν τον αποδέχτηκε και η κυβέρνηση Τραμπ.

 

Ο χάρτης ξεκίνησε να σχεδιάζεται το 2014 και διέρρευσε από τους Τούρκους το 2017, όταν οι Αμερικανοί τον παρουσίασαν στον ίδιο τον κ. Ερντογάν. Με αυτόν οι αγωγοί κοιτασμάτων Κύπρου, Λιβάνου, Ισραήλ, και Αιγύπτου οδηγούνται στην Τουρκία και από εκεί στην Ευρώπη. Με τον ίδιο χάρτη η Τουρκία αποκτά επακριβώς την παράνομη ΑΟΖ που διεκδικεί σε βάρος Ελλάδος και Κύπρου, καθώς και αυτήν που απαιτεί με το διεθνώς παράνομο τουρκολιβικό Μνημόνιο. Είναι σαφές λοιπόν, ότι μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και άλλες χώρες της ΕΕ βοηθούν την Τουρκία στις επιθέσεις της εναντίον της Ελλάδος και της Κύπρου”. Ο κ.Ρωμανός τονίζει ότι “ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ελλάδα δεν εντοπίζεται στους απολύτως ιδιοτελείς «Συμμάχους» της, αλλά βρίσκεται μέσα στη επικράτειά της, αφού επί έναν αιώνα κάποιοι ανοίγουν συνεχώς την Κερκόπορτα της Άλωσης από μέσα. Σήμερα ο σκληροπυρηνικός ελληνικός ενδοτισμός είναι αποτέλεσμα ενός φανατικού φιλοτουρκικού μετώπου που αναπτύχθηκε συστηματικά στη χώρα μας από μία εθελόδουλη πολιτική η οποία ξεκινά μετά το 1922, με τις σχέσεις Βενιζέλου με τον γενοκτόνο των Ελλήνων Κεμάλ Ατατούρκ”.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: