Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020

Τί σημαίνει Πολυτεχνείο; Νίκος Πρασσάς Ποιητής / Συγγραφέας– Τί σημαίνει Πολυτεχνείο; Έκαναν οι Έλληνες κάτι από μόνοι τους στην δικτατορία, όταν δεν μπορούν να κάνουν σήμερα τίποτα σε καιρό δημοκρατίας; Πέστε μου εσείς που σας διαβάζω, γιατί δεν μπορώ να κάνω αυτή την ερώτηση στον καθηγητή μου; Αλλοιώς μας τα λένε εκεί μέσα, κι αλλοιώς είναι έξω. Υποτίθεται ότι Έλληνες ψήφισαν το κόμμα του λαϊκού αγώνα της αριστεράς που θα μπορούσε να σώσει την πατρίδα μας, και πάλι η κατάσταση χειροτερεύει;

– Μετά το τέλος της παράστασης πάντα εξηγούσα το έργο στην παρέα, μιας και ήμουν «fun» των ταινιών της κατασκοπείας που ήταν δύσκολο να τις παρακολουθήσει κάποιος. Επειδή οι περισσότεροι αρκούνται στις επίμαχες σκηνές, αλλά το δίδαγμα κρύβεται πίσω από το αποτέλεσμα. Ειδικά όταν δεις το έργο δυο και τρεις φορές. Έτσι και όταν είσαι μεγάλος και καταλαβαίνεις το θέατρο που παίζεται γύρω σου. Πες τους φίλους σου, παιδί μου, ότι η Ελλάς δεν είναι μόνον Αποικία της Ευρώπης, αλλά και Προτεκτοράτο των ΗΠΑ, γι’ αυτό και θα την κόψουν στη μέση να φάνε οι γκρίζοι, μαύροι και κόκκινοι λύκοι από τις σάρκες της, όπως παλιότερα! Το θέμα τώρα είναι ότι τελειώνει. Αυτό εορτάζεται στην 17η Νοέμβρη: μέλλον δίχως αύριο, χώρα δίχως Έλληνες. Παρακρατικοί και ξένοι πράκτορες ή γενίτσαροι Μπολσεβίκοι από το χρονοντούλαπο της Αποτυχίας γιορτάζουν την νίκη τους κατά των Ελλήνων. Δηλαδή Όλοι εκείνοι που δεν βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν την Ημέρα της Σκλαβιάς 99 χρόνων του Μνημονίου! Αυτοί που έσκισαν το προεκλογικό Συμβόλαιο με τον Λαό, αντί του Μνημονίου!
...
Η οπισθοδρόμηση πρέπει να σταματήσει, γιατί το μέλλον δεν θα ανατείλλει ποτέ με συγκεντρώσεις έξω από την Πρεσβεία της χώρας που αποφασίζει για πάρτη σου αφού της ανήκουν με νόμο τα εδάφη (Βάσεις) και ο ορυκτός σου πλούτος. Αλλά δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ. Είναι και η Ευρώπη με πρωτοκαθεδρία την Γερμανία που η Ελλάδα της ανήκει ως Βαυαρική αποικία από την λεγόμενη εποχή της Επανάστασης ή μάλλον μετά την δολοφονία του Ιω. Καποδίστρια. Το Κοινοβούλιο, ή το Ξενοβούλιο ορθότερα, επειδή εφαρμόζονται των Ξένων οι αποφάσεις, είναι το Παλάτι του Όθωνα. Ούτε ένα Κοινοβούλιο δεν ήταν ικανή να φτιάξει ως χώρα όλα αυτά τα χρόνια της Μεταπολίτευσης, αφού θέλει να λέγεται «δημοκρατία»! Αν έβαζαν από τα κλεμμένα χρήματα των πολιτικών που πάνε στα δικαστήρια για το θεαθήναι ή για να κλείσουν οι φάκελλοι και αθωώνονται ή βγαίνουν έξω σύντομα, όπως και οι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, θα είχαμε ένα κτήριο της προκοπής να λέμε ότι είναι το Κοινοβούλιο.
Αλήθεια, σας είπαν κάτι γι’ αυτόν τον εξαίρετο μοναδικό Έλληνα Κυβερνήτη Ιω. Καποδίστρια; Επειδή οι μετέπειτα τιτλούχοι ως «πρωθυπουργοί» εκτελούν μονάχα Εντολές.
Γιατί εμείς στην ηλικία σου ελπίσαμε δήθεν στο «καινούργιο» στην «γενιά του Πολυτεχνείου» που μας ξεγέλασε, όπως και τα παιδιά έξω από το Πολυτεχνείο που χάθηκαν από τους ξένους πράκτορες ή ελεύθερους σκοπευτές από τις απέναντι ταράτσες εκείνη την νύχτα.
Και αφού, εμείς, σήμερα 50αρηδες καταλήξαμε πλέον στην ξενιτιά να βρούμε λίγη θαλπωρή στην πονεμένη μας καρδιά ακούγοντας πάλι Καζαντζίδη, όπως οι παππούδες μας, ανακαλύπτουμε πως δεν υπάρχει ούτε Ψωμί, ούτε Παιδεία, αλλά ούτε και η Ελευθερία, όπως τότε στην «χούντα» που παραδόξως υπήρχε, και μάθαμε πέντε γράμματα περισσότερα από σας! Ενώ, οι μονίμως υπεύθυνοι «κοστουμάτοι», και όχι οι «συνταγματάρχες» που πέθαναν στην ψάθα, κρύβονται πίσω απο τον λογαριασμό κάποιας «off shore» εταιρείας, την ασυλία ή την σιωπή τους!
Το σύστημα δυστυχώς όσο και να το κτυπάς αλλάζει πρόσωπα και μεταλλάσσεται όπως ο ιός που αυτοθεραπεύεται από έναν μέσο υγιή οργανισμό, αλλά με πρόθεση αυτόν θέλει να μας μετατρέψει το RNA/DNA και να μας καταστήσει σε ανθρωπάκια μεταλλαγμένα τεχνητής νοημοσύνης. Στρατιωτάκια φασιστικά της παλαιάς τάξης ή ακτιβιστικά και τρομοκρατικά της νέας τάξης. Αρκεί να τους ανήκεις, να τους ακολουθείς τυφλά και να αντιδράς όταν σου δώσουν το σύνθημα να σκοτωθείς για να τους δοξάσεις. Παλαιά το λέγαμε «στους αγώνες ενωμένοι και στην μάσα χωριστά».
Πες τους φίλους και συμμαθητές σου, παιδί μου, για το κάτω τσιτάτο να το επαναλαμβάνουν καθημερινά μήπως και συνειδητοποιήσουν το χάλι που πραγματικά βρίσκεται αυτή η χώρα με όποια ιδεολογικά χρώματα και να της φορέσουν οι Προστάτιδες Δυνάμεις, αφού με την μάσκα δεν πρόκειται ποτέ να ξυπνήσουν από την λήθη όσο και να υπερασπιστούν την ελευθερία τους που γίνηκε κατεψυγμένο όνειρο μιας και απαγορεύται να εκφραστείς ατομικά.
:
«Αν θέλεις να έχεις Πατρίδα ελεύθερη κι όχι Αποικία
καταργείς τα κόμματα και φτιάχνεις Παρθενώνες
κι όχι του διχασμού Πολυτεχνεία»!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: