Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019

«Other People's Money​»: Η Άγκυρα θέλει τα λεφτά (κοιτάσματα) των άλλων (Ελλήνων & Κυπρίων)

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Σχετική εικόνα

«Κάθε πρωθυπουργός κοιμάται και ξυπνάει με την πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία» είπε o A.Tσίπρας και πρόσθεσε κάτι ακόμα... καλύτερο:
Ερωτηθείς αν η Τουρκία θα βάλει ανάμεσα στο Καστελόριζο και την Κύπρο το γεωτρύπανο απάντησε: «Εκτιμώ ότι δεν θα το κάνει, αλλά να διαβεβαιώσω τον λαό ότι έχουμε σχέδιο και δεν θα αφήσουμε να το κάνει». 

Οι δύο αυτές δηλώσεις αποδεικνύουν πολλά πράγματα που πολλοί εδώ στην Ελλάδα δεν θέλουν να δουν: Ότι υπάρχει όντως σοβαρότατος κίνδυνος «θερμού» επεισοδίου και ότι ήδη έχει γίνει γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ και τώρα έρχεται... η σειρά μας.

Τόσο απλά...
Σε μια πρωτοφανή δήλωση προχώρησε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου λέγοντας πως όλα θα πάνε καλά στην Ανατολική Μεσόγειο μόλις «μάθουμε να μοιραζόμαστε» και εννοεί τον ενεργειακό πλούτο σε ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ.
Με την δήλωση αυτή το τουρκικό ΥΠΕΞ ξεκαθαρίζει πως η Άγκυρα δεν πρόκειται να αποσύρει τον «Πορθητή» και το «Γιαβούζ» που έρχεται, από την κυπριακή ΑΟΖ παρά μόνο όταν μοιραστούν τα πάντα 50-50.
«Με τον διαμοιρασμό του φυσικού αερίου της ανατολικής Μεσογείου έρχεται η λύση στο Κυπριακό και δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ λέγοντας ότι «θα μάθουμε να μοιραζόμαστε»
Αναφερόμενος στην Ανατολική Μεσόγειο εννοεί πως συμπεριλαμβάνεται και η εκμετάλλευση της ελληνικής ΑΟΖ. Σημειώνεται ότι με την λέξη «μοίρασμα» εννοεί τα μισά από ότι υπάρχει και επειδή στη τουρκική ΑΟΖ όπως αυτή ορίζεται από το Διεθνές Δίκαιο δεν υπάρχει τίποτα εννοεί των δύο ελληνικών κρατών.
Όπως έλεγε και η ταινία με τον Ντάνι Ντε Βίτο, «Other People's Money​» (τα λεφτά των άλλων).
Διότι περί αυτού πρόκειται. Η Τουρκία θέλει τα λεφτά των άλλων, εν προκειμένω τα δικά μας και των Κυπρίων...
Η Άγκυρα δεν θα σταματήσει μέχρι να πετύχει το στόχο της που σημαίνει ότι:
Δεν θα κάνει πίσω
Θα συνεχίσει τις πρακτικές της ακόμα κι αν χρειαστεί να πραγματοποιήσει γεώτρηση έξω από την... Μύκονο
Με τελικό σκοπό να προκαλέσει «θερμό» επεισόδιο για να πετύχει διαπραγματεύσεις ή να σύρει την Ελλάδα κατόπιν επιθετικών πιέσεων σε άμεσες διαπραγματεύσεις στηριζόμενη στην υποχωρητικότητα των ελληνικών κυβερνήσεων η οποία φυσικά είναι διαχρονική.
Σε αυτό πλαίσιο  «ξεφύτρωσαν» ξαφνικά και οι δηλώσεις του «πρωθυπουργού» του Ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ ο οποίος είπε πως «δεν είναι πλέον δυνατή η ομοσπονδιακή λύση»και ότι «θα κάνουμε την Αμμόχωστο Λας Βέγκας»
Η Άγκυρα όπως όλα δείχνουν αποφάσισε την διχοτόμηση του νησιού και μάλλον το έχει αποφασίσει εδώ και πολλούς μήνες. Έτσι θα «διχοτομήσει» και την κυπριακή ΑΟΖ και αυτό σημαίνει και κάτι ακόμα που στην Αθήνα δεν έχουν καταλάβει.
Στην Άγκυρα  τίποτα δεν το έχουν αποφασίσει τώρα, το έχουν αποφασίσει χρόνια πριν και τώρα το εξελίσσουν.

Ο αγωγός «Εast Med» που σχεδιάζουν Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και Αίγυπτος αναγκαστικά θα περνάει από... τουρκική κυριαρχία εάν υπάρξει τετελεσμένο διχοτόμησης. Είπαμε τα λεφτά των άλλων... και συγκεκριμένα τα δικά μας λεφτά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: